Iets van mezelf (2) - Reisverslag uit Montbrison, Frankrijk van Lowie - WaarBenJij.nu Iets van mezelf (2) - Reisverslag uit Montbrison, Frankrijk van Lowie - WaarBenJij.nu

Iets van mezelf (2)

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Lowie

17 Juni 2009 | Frankrijk, Montbrison

Zo kom je geen pc tegen zo wordt het je aangeboden door de zoon van de hotelhouder omdat hij het wel stoer vindt wat ik doe.

De regen van afgelopen maandag ben ik weer vergeten en de lekke band van dinsdag ook. Ook ik heb die maandag in de regen vaak aan Guus Moonen gedacht. Ik bedacht me dat wanneer het zo lang zo hard zou regen, en ik elke half uur langs huis zou komen, ik waarschijnlijk wel zou afstappen. Voor wie niet weten wat Guus wil doen hij is bewig om in " weken solo 10.000 km over een rondje van 16,6 km te fietsen.
Afgelopen dagen erg warm. En diverse beklimmingen. Ik kom door erg afgelegen gebieden waar vaak de laatste kroeg al jaren dicht is. Het klimmen gaat aardig, ondanks een fiets met bagage van 34 kg. Ik heb namelijk vrijdag jl nog maar vlug twee voortassen gekocht anders kon in ieder geval het voer niet mee. Onderweg ook veel tijd om na te denken. Ik ben bij een moglijke uitspraak van Gerrie Kneteman uitgekomen die gezegd zou kunnen hebben: 'je hebt slecht en goed asfalt maar asfalt bergop is per definitie slecht'. Ik vind het top dat jullie mij allemaal volgen en dat dwingt me ertoe om nog vaker ergens internet op te zoeken. Het meeste plezier heb ik overigens van mijn pet, tegen de zon en onlangs nog de regen EN mijn spiegeltje. De meeste rijden in Frankrijk met aandacht voor fietsers maar er zijn er ook bij die volgens mij door de zon verblind worden. Ik zou nog pagina's willen schrijven maar de eigenar van dit kleine hotel zit al effe op me te wachten. Groeten en tot de volgende keer.

• 18 Juni 2009 - 11:51

Elie:

Super, zo doorgaan.
    Ik heb makelijk praat, ik maak morgen ook een tocht van bijna 10.000 km, maar dan wel per vliegtuig.
    zodra ik de gelegenheid heb om weer achter een computer te zitten mail ik je weer.
    heel veel succes verder
    gr Elie en Brenda

• 18 Juni 2009 - 12:33

Patty-ann:

De "Kneet" is `n wijs man Lowie,alhoewel we deze zelf hadden kunnen verzinnen..haha!!
    Gezellig dat je uitkijk naar berichtjes,dat doen wij namelijk ook en zeker als we horen dat het goed met je gaat.Je lijkt alle opstakels zoals slecht weer(kun je niets aan veranderen)lekke band(echt stomme pech)goed en slecht asfalt(had ook grind kunnen zijn) echt sportief op te pakken en je lijkt het tot nog toe ook goed naar je zin te hebben.Och en nadenken in zo`n mooie,stille omgeving hoeft niet onprettig te zijn.Geniet met hoofdletters van je uitdaging.
    groetjes van ons.

• 18 Juni 2009 - 17:33

Elly En Frans:

Hallo Lowie,

Ik hoorde van Jan H. dat je deze tocht ging fietsen. Wij wensen je veel succes en we gaan je volgen.

Neem vooral op tijd je rust.

Groetjes.

• 18 Juni 2009 - 17:54

Jules:

Mooi verslag Lowie!
    Suc6, we blijven je volgen en guus rijdt ook nog steeds rond.

• 18 Juni 2009 - 18:07

Michel:

Lowie, Veel nadenken is goed, als het maar niet aan je werk is. Zelfs zonder jou gaat het hier gewoon door.
    Ik blijf je met spanning volgen. Geniet ervan en hou je haaks.

• 18 Juni 2009 - 18:10

Michel:

Lowie, een uitspraak van Bram Tankink: "Als je een vriend bent van de berg, dan wordt de berg ook een vriend van jou. Onderaan de berg zei ik altijd "Goh, wat ben jij een verschrikkelijke mooie berg".

Misschien dat het helpt op de moeilijke momenten.

• 18 Juni 2009 - 19:18

Ruud:

Na elke beklimming volgt altijd direct de beloning: de afdaling! Jij gaat nog vaak beloont worden de komende 24 dagen. Wanneer staat de Ventoux op de planning?
    Er zijn veel mensen met wilde ideen, maar jij bent er eentje die ze ook uitvoert...Chapeau!!
    Succes, en daal voorzichtig af.

• 19 Juni 2009 - 06:08

Monique:

Nou zo te horen heb je het echt naar je zin, en de kop is eraf, morgen al weer een week geleden dat je bent vertrokken. Ken je dat liedje van Boudewijn de Groot "De eenzame fietser"?. Daar moest ik aan denken wanneer jij het hebt over afgelegen gebieden, waar de laatste kroeg al jaren dicht is. Ik hoop voor je dat er onderweg toch wel een gelegenheid is voor een lekker bakkie koffie,of hebben ze die niet in Frankrijk en moet je daarvoor meedoen aan de GIRO in Italië? Ik zou willen zeggen prettig weekend, maar heb je eigenlijk wel `t besef welke dag het is, of raak je dat gevoel kwijt?

• 19 Juni 2009 - 18:46

Peter Van Lith:

Hoi Lowie
    Vandaag pas de site gevonden. Had het adres op ktr laten liggen. Leuk om te lezen hoe het je vergaat en wat je allemaal tegenkomt onderweg. Ik vind het te gek wat je doet. Las vandaag in de NTFU gids een artikel over de tocht en heb nu nog meer bewondering voor je. Zeker toen ik zag dat je je toerfiets bij had. Ga zo door.